SERIEKAMP NR. 16 - 6. DIVISJON - HOF KUNSTGRESS - 10. OKTOBER 2019

 

HV.FOSS/SVARS./HOF

0 − 4

ARNADAL

 

(0 − 2)

Fevang 2, Bruer Hanssen (str), Anholt

Arnadal møtte opp til kamp i Hof mot samarbeidslaget HSH vel vitende om at opprykket ville være sikret med seier. Samtidig var vi klar over at dette var vårt første møte med kunstgress siden sist vi spilte mot HSH tilbake i juni, og at den fabelaktige høstformen iallfall delvis kunne tilskrives vår kjære humplete hjemmebane. Men selvtilliten i laget er skyhøy om dagen, og da vi gikk på banen, brukte vi ikke lange tiden på å gjøre det vi hadde planlagt: ta kontroll på kampen, være aggressive i presset og bruke ballen tålmodig og klokt. Selv om HSH er et brukbart lag i banespillet, hadde vår nykomponerte stopperduo Ola og Kjetil ganske så full kontroll bakover, og sakte, men sikkert snek våre offensive krefter seg nærmere hjemmelagets mål. Ledermålet kom da Bjørn Erik gjorde akkurat det samme som i forrige kamp: driblet langs kanten av 16-meteren og lokket motstanderen til å felle ham. Petter Bruer Hanssen skrittet opp med et "Det er bedre at i skåre enn at du bomme"-stikk til Fredrik Fevang og satte trygt inn 0-1 lavt til venstre. Etter det fortsatte Arnadal å skape farligheter, og Fevang var flere ganger frempå med blant annet to returer som begge ble avdømt for offside. Men etter rundt halvtimen var det duket for 0-2, takket være noen pasningskombinasjoner med høyere tempo og presisjon enn hjemmelaget kunne holde følge med. Hvidsten til Bruer Hanssen til Anholt til Fevang, og 0-2.

Andre omgang startet rotete og på ingen måte så bestemt som vi hadde avtalt i pausen, men selv om HSH prøvde seg med noen angrep, var det bare én gang Daniel Johansen faktisk måtte i aksjon. Og etter hvert åpnet det seg både mellomrom og bakrom som vi kunne utnytte. Noe rusk i presisjonen, men det føltes likevel ut som vi kunne komme til sjanser i nær sagt hvert angrep, ikke minst takket være vår doble vingtrussel fra Skjelbred på høyre og Høifødt på venstre. Det var imidlertid en pen familiekombinasjon mellom Anholt og Fevang sentralt i banen som sørget for 0-3, før Skjelbred deretter la ballen på sølvfat for Fevang. Det kunne ha blitt enda flere mot slutten, da både Høifødt, Glosli og Andreassen var nære på. Men 0-4 holdt i massevis, helt uavhengig av hvordan toppoppgjøret mellom Halsen 2 og TFK 2 gikk.

Banens store spiller var Petter Bruer Hanssen, som kontrollerte midtbanen totalt og i tillegg strødde nydelige pasninger rundt. Store plusser også til blant andre Skjelbred, Anholt og Hvidsten på en dag der alle var gode, og vi virkelig viste at dette opprykket var fortjent.

 
0-1 Petter Bruer Hanssen (straffe) [Bjørn Erik Skjelbred] VENSTRE STRAFFE -
Akkurat som i forrige kamp driblet Skjelbred seg inn i boksen og konstruerte seg en straffe like innenfor streken. Denne gangen var det Bruer Hanssen som skrittet opp, og han gjorde ingen feil: bredsidet ledermålet inn lavt til venstre.
 
0-2 Fredrik Fevang [Halvard Anholt] HØYRE 16-METER GJ.BRUDD
Kanskje årets raskeste pasningskombinasjoner: Hvidsten spiller inn i banen til Bruer, som finner Anholt til høyre i boksen på første, han slipper smått genialt videre på første til Fevang, som dermed befinner seg helt fri på 14 meter. En god førsteberøring og et kontant skudd, og dermed 2-0-ledelse til Arnadal.
 
0-3 Halvard Anholt [Fredrik Fevang] HØYRE 5-METER GJ.BRUDD
En scoring tatt ut av Ingeborg Sandas lærebok når Anholt fører opp sentralt mot HSHs forsvarsfirer, spiller vegg med Fevang, kommer alene igjennom og tar med seg ballen rundt keeper før han setter inn vårt tredje for dagen og sitt tredje for sesongen.
 
0-4 Fredrik Fevang [Bjørn Erik Skjelbred] HØYRE 5-METER PASNING
Skjelbred med et klassisk forarbeid hvor han gjør alt selv på høyrekanten. Han kunne antakelig fortsatt og endt opp med å spasere ballen i mål, men han slår isteden en presis 45-grader til Fevang, som bare kan sette bredsida til fra 4 meter.
NR   SPILLER KAR MÅL ASS KORT SJA PAS
    Daniel Johansen            
    Andy Hvidsten            
    Henrik Landsverk          
    Kjetil Aamodt            
    Ola Haug            
    Halvard Anholt   1 1      
    *Petter Bruer Hanssen   1        
    Bjørn Erik Skjelbred     2      
    Sigvald Wetrhus            
    Jørgen Haug            
    Fredrik Fevang   2 1      
Even Høifødt          
Mats Andreassen          
Håvard Glosli          
Amund Hansen          
JOHANSEN
 

O.HAUG

 

K.AAMODT

 
HVIDSTEN  

LANDSVERK

 

ANHOLT

 

BRUER

 

SKJELBRED

 

WETRHUS

 
 

FEVANG

 

J.HAUG

 
 

 

 

   

KAR=KARAKTER, ASS=ASSIST, SJA=SJANSER, PAS=SJANSESKAPENDE PASNING

Hvittingfoss/Svarstad/Hof-Arnadal 0–4 (0–2)

Torsdag 10. oktober kan skrives inn i Arnadals historiebøker som dagen de er høyere i seriesystemet enn noensinne. Det er dagen de sikret seg opprykk til 5. divisjon, et sted de aldri tidligere har vært. Slikt blir det ville gledesscener av i bygda.

– Veldig moro, helt rått! Nå skal det festes! lover spillende assistenttrener Ola Haug.

Han er ikke redd for å ta fatt på et nivå høyere opp.

– Den utfordringen skal vi ta. Vi har nesten ikke trent, og med litt mer trening så tror jeg vi skal klare å bite godt fra oss.

Arnadal kom bak Nøtterøy som ble seriemester, men tar plassen til TFK 2 som ikke kan rykke opp med førstelaget en divisjon over. Likevel ingen tvil om at Amund Hansens menn fortjener opprykket etter en imponerende sluttspurt. Petter Bruer Hanssen strødde pasninger som i glansdagene på midtbanen, og ga i tillegg Arnadal ledelsen på straffe. Måljegeren Fredrik Fevang med to nye mål og Halvor Anholt fullbyrdet den historiske bragden, og antakeligvis en lagfest for historiebøkene.

  • RUNDENS LAG I TB (for denne og TFK 2-kampen): Bjørn Erik Skjelbred og Fredrik Fevang
  • Med denne seieren rykket Arnadal opp til 5. divisjon. Vi endte a poeng med både Nøtterøy og TFK 2, men til tross for at vi hadde dårligst målforskjell, tok vi opprykket siden TFK 2 ikke kunne rykke opp pga. at TFKs førstelag ligger i 5. divisjon.
  • Arnadals 9. strake kamp uten tap. En rekke som begynte nettopp mot HSH på vårsesongen.
  • Vår 6. kamp mot HSH i løpet av våre tre sesonger i 6. divisjon. Vi har vunnet fem og spilt én uavgjort mot dem.
  • Danny holdt nullen for 8. gang i sin Arnadal-karriere og tangerte dermed rekorden til Stian Øverby. Danny klarte imidlertid bragden på færre kamper.
    PS! Dette er bare registrert siden 1995. Det er sannsynlig at det er keepere fra tidligere tider som har holdt nullen flere ganger.

 

 

KAMPREFERAT AV OLA HAUG OG FREDRIK FEVANG.