SERIEKAMP #1 - SLETTA - 30. APRIL 2009 - TILSKUERE: 10 - DOMMER: A. JENSEN 5½

 
ARNADAL (2) 4
NESJAR 2 (0) 3

Amund Hansen styrte midtbanen mot Nesjar 2

Arnadal tok en svært fortjent men unødvendig spennende seier da Nesjar 2 ble sendt hjem med 4-3 i bagasjen i serieåpningen på Sletta torsdag. Hjemmelaget leverte en forrykende første omgang der det kunne vært kalassifre dersom uttellinga hadde vært god, men i stedet kom Nesjar-gjengen tilbake og sørget for en thrilleravslutning til siste spark på ballen. Spissparet Fevang/Lerstang spilte sin første seriekamp sammen siden 2006 og plukket opp tråden med henholdsvis tre og ett mål.

Haug-familiens musikaltur til Oslo satte griller i hodet på trener Terje Aamodt før kampen. Brødrene Haug hadde nemlig vært svært sentrale i seieren i årets siste treningskamp mot Holtankameratene. Haug-fraværet innebar dog at det ikke ble vanskelig for treneren å velge spisspar, og Fredrik Fevang og Kim Lerstang fikk muligheten til å gjenoppta samarbeidet fra opprykkssesongen. Og med en heltent midtbanefirer i tillegg til det nevnte spissparet styrte Arnadal kampen fullstendig i første omgang. Mikke Olofssons presise innlegg ga Fevang muligheten til å gjenåpne sin etter hvert velfylte Arnadal-konto, og kvarteret etterpå tryllet Lerstang inn en perle av et 2-0-mål etter et deilig dribleraid.

Fredrik Fevang scoret tre mål i sitt comeback.

Anført av en meget god sentral midtbane bestående av Gundersen og Hansen, samt offensive og kreative backer og kanter, malte Arnadal i stykker Nesjar-laget og skapte bøttevis med sjanser som i stor grad ble sløst bort. Fredrik Fevang ble spilt fri av henholdsvis Eivind Gundersen x 2 (lobb utenfor og et tamt skudd midt på keeper) og Kim Lerstang (hardt skudd over med venstre) uten å omsette mulighetene til mål og i tillegg hadde den svenske debutanten Olofsson to kvalifiserte muligheter og Lerstang en god sjanse som han feide over, men Nesjar holdt ut med 0-2 til pause.

I andre omgang skjedde det som ikke skal skje, men som ofte skjer: Arnadal slapp motstanderen inn i kampen. En riktig idømt straffe forårsaket av Andreas Olsen sørget for reduseringen, og deretter ble det 2-2 etter noe fomlende forsvarsspill. Men dette vekket Arnadal, og Fredrik Fevang fant omsider nettmaskene igjen etter å på ny ha blitt spilt igjennom av Eivind "stikkball" Gundersen. Sistnevnte var Arnadals beste spiller i kampen med sine sugende løp, gode forsvarsspill og mange kreative pasninger. Sammen med en nesten feilfri Amund Hansen styrte han den sentrale midtbanen slik at de villige kantene Fredrik Johansen og Mikael Olofsson kunne boltre seg offensivt.

Fredrik Johansen leverte en av sine
beste kamper i Arnadal-drakta

En god og offensiv Hamid Gorbani (svensk debutant nummer to) hadde deretter to muligheter til å øke ledelsen, og Arnadal var generelt farligere på sine kontringer enn det Nesjar var i sine forsøk på å utligne på ny. Bortelagets lange oppspill og innkast ble stort sett komfortabelt håndtert av forsvaret, anført av Håvard Glosli som virkelig tok tak mot slutten da det begynte å bli kaos bakover. Da Fredrik Fevang satte inn sitt tredje for dagen på frispark i det 90. minutt, var kampen i realiteten avgjort. Og Nesjars trøstemål var ubetydelig, om enn irriterende. Tre poeng i serieåpningen var uansett et faktum, selv om Arnadal gjorde denne kampen mer spennende enn nødvendig.

 
Spillende trener Terje Aamodt var svært godt fornøyd med serieåpningen, til tross for en noe rotete andreomgang defensivt, noe han delvis forklarte med at backene ble sluppet såpass mye frem. "Meget godt gjennomført kamp offensivt, Masse fint pasningsspill, men fortsatt forbedringspotensiale på sistepasning og avslutninger," forteller Aamodt, som lenge har forsøkt å få laget til å spille igjennom midtbanen. Nettopp det fungerte svært godt i går, og i pausen hyllet han de offensive backene Gorbani og Glosli, som i følge Aamodt ga laget en ny dimensjon. "Defensivt virket stopperne usikre med offensive backer, noe som også førte til tre mål i mot," fortsetter suksesstreneren som ikke var helt fornøyd like etter kampslutt, men som etter hvert kunne slå fast at han var "totalt positivt fornøyd med kampen". Dermed får vi bare håpe at han ikke blir negativt misfornøyd i neste kamp mot Husøy.
 
1-0 Fredrik Fevang [Mikael Olofsson]
Et pent angrep der Olofsson ble spilt fri på høyrekanten og slo en svært god, vinklet ball mellom forsvar og keeper mot Fevang på bakre stolpe som bredsidet inn Arnadals første mål for sesongen mellom beina på keeperen med venstrefoten.

2-0 Kim Lerstang
Et par øyeblikks fotballkunst av Lerstang som selv vant ballen ute til høyre, driblet seg inn i 16-meteren forbi to forsvarsspillere og deretter overrasket alle ved å feie ballen bort i lengste kryss med utsiden av høyrefoten fra spiss vinkel.

3-2 Fredrik Fevang [Eivind Gundersen]
For tredje gang i kampen spilte Gundersen Fevang fri igjennom, selv om denne muligens burde vært avvinket for en hårfin offside. Fevang nådde ballen før målvakten og styrte ballen inn ved lengste fra 10 meter.

4-3 Fredrik Fevang [Eivind Gundersen] [bilde]
Gundersen satte en hoftesving like utenfor Nesjar-boksen og ble skubbet overende. Fredrik Fevang skrudde det påfølgende frisparket rundt muren og inn ved nærmeste stolpe i mellomhøyde.

NR   SPILLER KAR MÅL ASS KORT SJA PAS
    Thomas Tuft 7          
    Hamid Gorbani 8       3  
    Håvard Glosli 8          
    Terje Aamodt 7          
    Andreas Olsen          
    Amund Hansen         1
    *Eivind Gundersen   2   5
    Mikael Olofsson   1   2 1
    Fredrik Johansen 8         1
    Kim Lerstang 8 1     5 3
    Fredrik Fevang 8 3     7 1
Kenneth Olsen 7
TUFT
 

AAMODT

 

A.OLSEN

 
GORBANI  

GLOSLI

 

GUNDERSEN

 

AM.HANSEN

 
OLOFSSON  

JOHANSEN

 

LERSTANG

 

FEVANG

 

KAR=KARAKTER, ASS=ASSIST, SJA=SJANSER, PAS=SJANSESKAPENDE PASNING

SJANSE FOR ETTER PASNING FRA FORKLARING
Mikael Olofsson Eivind Gundersen Skudd på keeper fra høyre etter gj.spill.
Kim Lerstang - Skudd over med ven. på halvvolley.
Fredrik Fevang Mikael Olofsson MÅL (1-0)
Fredrik Fevang Eivind Gundersen Lobb utenfor etter gj.spill.
Kim Lerstang Amund Hansen Annullert mål: Heading i lengste etter corner fra ven.
Fredrik Fevang Eivind Gundersen Skudd midt på keeper fra 13 meter etter diagonal pasning.
Hamid Gorbani - Frispark over lengste kryss.
Kim Lerstang - Frispark reddet av keeper ved nærmeste stolpe.
Kim Lerstang [solo] MÅL (2-0)
Fredrik Fevang Kim Lerstang Hardt skudd med venstre over mål etter gj.spill.
Mikael Olofsson Fredrik Fevang Tapte duell med utrusende keeper etter gj.spill.
Fredrik Fevang Fredrik Johansen Ukontrollert skudd utenfor med ven. etter innlegg fra ven.
Kim Lerstang - Frispark utenfor lengste stolpe.
Fredrik Fevang Eivind Gundersen MÅL (3-2)
Hamid Gorbani Kim Lerstang Skudd utenfor lengste stolpe etter gj.spill. på høyre.
Hamid Gorbani Kim Lerstang Hardt skudd på keeper fra spiss vinkel etter gj.spill.
Fredrik Fevang Eivind Gundersen MÅL (4-2)
ANTALL SJANSER FOR ARNADAL: 15 (27 % uttelling)

KLIKK PÅ BILDENE FOR STØRRE VERSJON

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAMPREFERAT OG KARAKTERER AV FREDRIK FEVANG.